Образователните концерти за ученици започват Народният, Духовият и Камерният оркестър

...
 
 
Образователните концерти за ученици започват Народният, Духовият и Камерният оркестър
Коментари Харесай

Оркестрите на Хасково с образователни концерти за деца 

 

 

Образователните концерти за възпитаници стартират Народният, Духовият и Камерният оркестър при Община Хасково. 

Срещите на професионалните музиканти и децата от хасковските учебни заведения ще се проведат в интервала декември 2022 – февруари 2023 година. Образователните концерти включват осъществяване на музикантите, съчетани с образователно-познавателни диалози с учениците и преподавателите. Идеята е децата да се срещнат с музикалните принадлежности, с композиторите, разнообразни музикални жанрове, да се приобщят към музикалното изкуство, да се насърчи креативният нюх у тях и да се вдъхновят да учат музика и музикални принадлежности.

Всеки учебен концерт е с дълготрайност 40 минути и е съгласуван с образователния проект по музика на съответния клас. 

Образователните концерти на Народен оркестър Хасково с диригент Димчо Йорданов включват показване онлайн на българските национални музикални принадлежности, както и песни и хорà от всички фолклорни области в България. Учениците ще имат опция да се срещнат с другите принадлежности и тяхната специфичност, да научат нови и забавни неща за българската просвета, обичаи и музика. 

Камерният оркестър с диригент Цанислав Петков ще запознае учениците със струнните принадлежности, със спецификата на Камерния и какво се случва, когато засвирят инструменталистите. Представянето включва осъществяване на известна класическа музика и запознаване с творбите на наши и непознати композитори. 

Образователните концерти на Духов оркестър Хасково с диригент Недялка Ангелова са подобаващи за възпитаници от 5, 6 и 7 клас. По време на часовете ще бъдат показани духовите принадлежности, а учениците ще се научат да разпознават звука на всеки духов инструмент и ще се срещнат с музикалните жанрове.

Първата музикална среща е с учениците от петите класове на СУ „ Св. Паисий Хилендарски “. Тя ще се организира на 16 декември от 11:30 ч. до 14:00 ч. При тях ще гостува Народен оркестър при Община Хасково. Първият музикален урок с Камерен оркестър Хасково е плануван за 17 януари 2023г. от 9:00 до 13:00 часа още веднъж в СУ „ Св. Паисий Хилендарски “. В света на класическата музика тогава ще се потопят учениците от шестите класове. Духовият оркестър ще организира първия си музикален урок с децата от ОУ „ Св. Иван Рилски “ на 17 февруари 2023 година с учениците от шестите класове. 

         

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР